We helpen een handje!
Autisme

Begeleiding

Als je kind is gediagnosticeerd met autisme, gaat het opvoeden en begeleiden van je kind niet altijd even gemakkelijk. Sommige kinderen kunnen heel erg boos worden en kunnen bijna niet meer gekalmeerd worden. Anderen erg in zichzelf gekeerd en teruggetrokken, hebben bijna geen vriendjes en weten niet hoe ze contact met kinderen moeten maken. Weer anderen hebben moeite met het plannen en uitvoeren van hun huiswerk.

 

Als het bovenstaande moeilijk gaat, of als er andere moeilijkheden zijn als gevolg van autisme, kun je als kind en/ of ouder wel wat extra hulp gebruiken. KinderKontext gaat met kinderen en/ of ouders aan de slag door hen bijvoorbeeld te leren omgaan met boosheid, in contact te brengen met andere kinderen met en zonder autisme of door met hen te leren huiswerk te maken. Tevens kan zowel ouderbegeleiding als ook ontlasting van de thuissituatie door middel van gespecialiseerde oppas geboden worden.

 

 

 

Logeerweekenden

Je houdt heel veel van je kind met autisme, maar soms is het fijn om even ontlast te zijn zodat je bijvoorbeeld tijd voor jezelf, je partner of je andere kinderen hebt. Logeerweekenden zijn hiervoor een goede oplossing.

 

KinderKontext organiseert eens per twee maanden een logeerweekend voor kinderen met autisme. Tijdens een logeerweekend wordt er gelogeerd bij Center Parcs de Kempervennen, waar kinderen verschillende activiteiten kunnen ondernemen. 

Voorafgaand aan een logeerweekend, wordt een uitgebreid programma van de activiteiten van het weekend rondgestuurd, zodat kinderen zich kunnen voorbereiden. Op vrijdagavond worden de kinderen door ouders naar het bungalowpark gebracht of door mij gehaald. Daar starten we het logeerweekend door gezamenlijk spelletjes te spelen of een film te kijken. Op zaterdag gaan we vaak zwemmen en eten bij een buffetrestaurant, op zondag hebben de kinderen de mogelijkheid om zich op het park te vermaken door bijvoorbeeld te bowlen, midgetgolfen, survivallen, enzovoorts. Op zondag worden de kinderen aan het begin van de avond weer opgehaald of thuisgebracht.

 

 

 

 


webdesign by Robiz.nl Webdesign & Webhosting Heeze